facebook

У Міненерго розповіли, що буде із тарифами на електрику

Якщо тарифи на електроенергію не збільшити – енергосистема не зможе підготуватися до наступної зими.

Про це заявив у ефірі телемарафону 29 квітня заступник міністра енергетики Фарід Сафаров.

За його словами, тарифи для українців підвищать перед наступним опалювальним сезоном.

“Зміни тарифів — це важкі та вимушені рішення. Поки що уряд і НКРЕКП опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф”, — розповів заступник міністра.

Фарад Сафаров підкреслив, що підвищувати тарифи необхідно й уникнути цього не вдасться, тому що інакше проходження наступного опалювального сезону буде під питанням.

“Доведеться таке рішення ухвалити, оскільки інакше енергетика не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою за попередню”, — додав він.

За інформацією Сафарова, підготовчі заходи до нового опалювального сезону коштуватимуть нашій країні приблизно 3 мільярди доларів. Майже мільярд доведеться витратити на купівлю певних ресурсів, а решта грошей піде в основному на відновлення лінії систем передачі.

Це лінії “Укренерго”, лінії систем розподілу електроенергії, це в основному обленерго та для відновлення генераційних потужностей. Це ми говоримо про теплову генерацію, про зелену генерацію та гідроакумулюючі й гідростанції. Це приблизно 2,1 млрд доларів”, — заявив чиновник.

Джерело.