facebook

Що відомо про нові виплати, які вже приходять на картки: скільки тисяч дають та кому

Українці почали отримувати виплати від гуманітарної організації «CARE». Всіх отримувачів вже визначено, реєстрація на отримання коштів наразі завершилась.

Гроші вже приходять на картки внутрішньо переміщених осіб, чітко затверджених організацією. Мова про суму в 6660 гривень для ВПО в громадах Вінницької, Івано-Франківської та Одеської областей. Перед цим громадяни подавали заяву та проходили етап перевірки документів.

Виплати почали отримувати ті українці, які належать до певної категорії вразливості. Це можуть бути багатодітні родини, або особи з інвалідністю, або де батько чи мати одноосібно опікуються малолітніми дітьми. Виплати затверджували також пенсіонерам та вагітним жінкам.

Окремо фінансову підтримку отримали жителі Херсонської області, які внаслідок руйнування окупантами Каховської ГЕС змушені були тимчасово змінити місце проживання (критерії вразливості до таких людей не вимагались згідно з офіційними умовами).

Гроші на картку через платіжну систему PrivatMoney поступають одним платежем за три місяці (2220 гривень з розрахунку на одну особу на місяць). Тобто, загальна сума — 6660 гривень.

Джерело.