facebook

Користувач форуму Reddit втратив, а потім знайшов на горищі будинку у своєї бабусі старий комп’ютер, на якому можуть зберігатися біткоїни (BTC) на понад півмільйона доларів. При цьому чоловіка все одно долають сумніви щодо того, чи варто поратися зі старою технікою.

Як повідомляє The Sun, на знайденому комп’ютері можуть зберігатися 12 BTC. За даними криптобіржі WhiteBIT, станом на 14 грудня одна монета торгується на рівні $47,2 тис., тому сукупна вартість токенів перевищує $573 тис.

“Близько 10-11 років тому, коли біткоїн був ще дивиною, я кілька тижнів майнив його на своєму комп’ютері. З часом мій інтерес згас, але переводити в готівку його я не став”, – пише користувач.

Він не вказує, чому вирішив зайнятися цим питанням лише зараз, але стверджує, що задумався про це ще близько двох років тому – вочевидь, коли біткоїн перевищив позначку $10 тис. “Я жартував з друзями, що випадково викинув на вітер цілий статок”, – згадує автор.

За його словами, він знайшов комп’ютер, який може бути тим самим. Але, оскільки він не знає напевно, чи це той пристрій, чоловік не впевнений, чи варто намагатися отримати доступ до нього.

“Мені потрібно придбати якесь застаріле обладнання для перевірки жорстких дисків, тому я ще не впевнений і не знаю, чи варто воно того… Якщо ці BTC все ще знаходяться на комп’ютері або його можна відновити інакше, наприклад, за допомогою підказок, мені більш ніж слід було б докласти для цього всі зусилля”, – резюмував чоловік.

Насамкінець він запитав пораду, з чого йому слід почати. На це один із коментаторів порадив йому не згадувати про наявність біткоїнів на жорсткому диску, якщо автор звертатиметься до сервісного центру за допомогою.

Проте повірили йому не всі. “Це явний тролінг. “Я знайшов свій старий комп’ютер на горищі у бабусі”… Я точно знаю, де знаходяться всі мої старі комп’ютери, і я, чорт забирай, запам’ятав би, на якому з них є 12 BTC, навіть якби ціна біткоїну впала до 500 доларів”, – говорить одна відповідь.

“Чому ж ти не шукав комп’ютер, коли біткоїн був на нинішньому рівні минулого разу чи навіть на чверті цього рівня? Це виглядає як вигадка”, – пише інший коментатор.

Деякі відповіли жартом. “Це всього лише близько $570 тис., сумніваюся, що воно того варте”, – іронізує ще одна особа.

Як уже повідомляв OBOZREVATEL, за даними компанія Chainalysis приблизно 3,7 млн біткоїнів вважаються втраченими. Причини їхньої недоступності різні – починаючи від втрати особистих ключів і закінчуючи смертю їхніх власників.

 

Джерело.