facebook

У Службі швидкої допомоги Ізраїлю розповіли про десятки викликів, які вони отримували в перші години нападу бойовиків ХАМАСу 7 жовтня. Один з диспетчерів досі плаче, згадуючи дзвінок 6-річного хлопчика. Про це повідомляє ізраїльське видання Vesty, передають Патріоти України.

“Він сказав, що дзвонить з шафи, а його мама, тато і два брати чомусь лежать на підлозі і ні на що не реагують. Хлопчик благав швидше надіслати “швидку”. Я порадив йому продовжувати сидіти в шафі і обманув, що допомога скоро прибуде”, – розповів Адар Гершоні.

 

Того дня він чергував у диспетчерській у місті Кір’ят-Оно, яке є частиною Тель-Авівівського мегаполісу. “Насправді я вже знав, що десятки відправлених нами за викликами “швидких” не можуть пробитися до поранених через блокпости, встановлені для стримування атаки ХАМАС”, – додав він.

Диспетчери швидкої також розповіли, як дзвонили батьки і плакали в слухавку, повідомляючи, що їхні діти вмирають. Дехто телефонував і говорив пошепки, щоб не почули бойовики, були випадки, коли люди вмирали прямо під час дзвінка.

Телефонували як самі поранені, так і ті, хто повідомляв про них. Перші дзвінки стосувалися вогнепальних поранень.

Джерело.