facebook

“Українцям треба сплатити податок на доходи, одержані на банківські картки”: названо кінцеві терміни

В Україні все частіше говорять про податок, який запроваджують на доходи, отримані на банківські картки. Стало відомо, які саме податки та в які терміни мають заплатити громадяни.

Як інформує “biz.today.ua”, економісти заявили, що інформація щодо запровадження податку у розмірі 20% на доходи, отримані на банківські картки, не відповідає дійсності. Державна податкова служба не має доступу до особистих банківських рахунків українців та не може контролювати операції з картками.

Проте експерти повідомили, що фізичні особи дійсно зобов’язані декларувати свої доходи, незалежно від того, як їх було отримано – готівкою чи на банківську картку.

Українці мають сплатити податки на доходи

Так, українці мають задекларувати свої прибутки до 1 травня. Фізичні особи зобов’язані до 1 серпня сплатити 18% податку доходи фізичних осіб, зокрема 1,5% військового збору. Недекларування доходів може визначити як систематична діяльність. Порушники отримають штрафи у розмірі від 17 тис. грн до 34 тис. грн за діяльність без реєстрації ФОП.

Банкам заборонено розголошувати інформацію про рахунки. Однак є винятки із правил. Це ситуації, коли:

податковий орган запитує дані про банківські рахунки ФОП – без права доступу до деталей руху коштів або витягів із рахунків;

суд вимагає розкрити інформацію, пов’язану з рахунком, зокрема про рух коштів.

Українці мають сплатити податок на доходи, одержані на банківські картки: названо терміни

Таким чином, суд дозволить розкриття банківської таємниці, але винятково з конкретних причин.

Джерело.