facebook

США спостерігали за російськими військовими щодо будь-якого незвичайного переміщення ядерної зброї.

Сполучені Штати не вірять, що російський крейсер “Москва”, який 14 квітня потонув у Чорному морі після того, як його підбили ЗСУ, мав ядерну зброю. Про це свідчать останні оцінки американської розвідки.

Про це повідомили CNN двоє високопосадових американських чиновників, які ознайомлені з розвідкою США.

Зазначається, що США спостерігали за російськими військовими щодо будь-якого незвичайного переміщення ядерної зброї і досі не виявили таких переміщень.

Один високопосадовий чиновник США вважає, враховуючи, що “Москва” був крейсером протиповітряної оборони, що таке розміщення на борту ядерної зброї “було б особливо незвичайним”.

Раніше керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко припустив, що на найбільшому військовому судні РФ “Москва” могли бути дві ядерні боєголовки.

Нагадаємо, на ракетному крейсері “Москва”, флагмані Чорноморського флоту РФ, 13 квітня виникла пожежа. Це сталося після влучання українських ракет “Нептун”. Після цього корабель почав тонути. Натомість росіяни стверджують, що нібито на крейсері вибухнув боєприпас.

Ввечері 14 квітня в Міноборони Росії офіційно підтвердили, що крейсер “Москва” потонув під час шторму в Чорному морі. За даними російського опозиціонера, колишнього депутата Держдуми Іллі Пономарьова, зі 510 членів екіпажу вдалося врятуватися лише 58.

Джерело.