facebook

Важливо не плутати

Що вигадали в Мінобороні, буде доповненням до мобілізації
Багато хто вже чув про рекрутинг у ЗСУ. Однак це не замінить мобілізацію, адже є сервісом для добровольців. Даною інформацією ділиться спікер Міноборони Іларіон Павлюк в ефірі Радіо Свобода.

Він повідомляє, що існує неправильне розуміння того, що таке мобілізація та рекрутинг. Люди часто змішують все в купу або ж думають, що рекрутинг має бути заміною мобілізації.

За словами Павлюка, рекрутинг – це спосіб покращити сервіс для українців, які мають намір приєднатися до ЗСУ добровільно. Водночас рекрутинг не означає повну відмову від мобілізації.

Зовсім не означає, що введення рекрутингу означає те, що на війну підуть лише охочі. Важливо розуміти, що захищати країну є обов’язком кожного громадянина.

Рекрутинг не створено для того, щоби хтось не пішов у військо, він створений для того, щоб ті, хто бажає воювати, змогли вибрати вигідні для себе умови та спеціальності.

Крім того, Павлюк зазначив, що оцінювати результати рекрутингу можна буде лише через два місяці як мінімум. Водночас він додав, що вже на першому етапі запровадження системи рекрутингу є заявки та відгуки від українців.

Для того, щоб гідно оцінити нову систему, потрібно дивитися, скільки таких людей, які поцікавилися цим, і йдуть на ВЛК. Скільки з них потім виявляться придатними до служби та опиняться у лавах ЗСУ.

Джерело.