facebook

Україна за підсумками доби 1 листопада посіла третє місце у світі за смертністю від COVID-19. Випереджає нас лише США (2 місце) та Росія (1 місце). За кількістю нових випадків коронавірусної хвороби у Європі Україна також посідає 3 місце.

Про це свідчать дані на сайті “Worldometers”.

Так, за перший день листопада у світі зафіксували 383 198 нових випадків COVID-19. У Росії за цей період померло 1 178 осіб, у США — 1 059 осіб, а в Україні — 700 осіб.

При цьому, навіть незважаючи на повну вакцинацію, окремі категорії людей більш схильні до смерті від коронавірусної інфекції.

 

Вчені з Единбурзького університету у Шотландії назвали основні фактори ризику смерті вакцинованих. Дослідження було опубліковано у журналі The Lancet.

Основними предикторами смерті від COVID-19 після повного курсу вакцинації були вік старше 80 років, наявність кількох основних захворювань та приналежність до чоловічої статі.

З 3,2 мільйона вакцинованих у Шотландії людей до 18 серпня 2021 року померло 236. Серед них більшість становили люди віком близько 80 років, 62% були чоловіками.

У свідоцтві про смерть у 97% осіб, крім COVID-19, вказана ще щонайменше одна причина смерті. Найчастіше це були хронічне захворювання серця чи нирок.

Серед найпоширеніших причин:

хронічне обструктивне захворювання легень;
цукровий діабет ІІ типу;
фібриляція передсердь (порушення серцевого ритму);
інсульт;
ішемічна хвороба серця;
серцева недостатність;
тромбоз або емболія легеневої артерії;
тяжке психічне захворювання;
деменція;
астма;
захворювання периферичних судин;
Хронічна хвороба нирок.

 

Джерело.