facebook

Новий штам “Дельта плюс” вражає організми українців, завдаючи ще більш підступних ускладнень і страждань, ніж його попередник. Медики б’ють на сполох, адже без належної допомоги хворий із цим варіантом вірусу може втратити як здоров’я, так і життя.

Зокрема, зараз стан пацієнта вже вкрай важко визначити лише за сатурацією чи температурою тіла. Про це лікар Тарас Жиравецький повідомив у своєму Telegram-каналі.

“Простий приклад з практики. Пацієнт вчасно підтвердив ковід, температура максимальна була 37,5. Знижував її три дні. Температура нормалізувалась і трималась 36,7. Сатурація постійно 96-94. Задишки не було.

Лікар послухав легені не зауважив проблеми. Аналіз на ЦРП на п‘ятий день – 3,5 (при нормі до 5), а вже на сьомий день ЦРП – 55 одиниць. При цьому сатурація і температура нормальна. Скерований на КТ легень – ураження по типу матового скла 50%.

Скерований в стаціонар, де за кілька годин сатурація падає до 70! Лікарі борються за життя – дев‘ятий день ковіду! Тому тепер нам важко тільки по сатурації та температурі якісно оцінити стан хворого!”,- зазначив лікар.

 

 

Джерело.