facebook

Щомісячна плата – 30 гривень.

У Львівській області в селі Підбірці місцевим жителям прийшли “квитанції” з боргом, бо не робили щомісячної пожертви на храм. Йдеться про 30 гривень щомісця. Церковними боржниками люди себе не вважають, мовляв, жертвувати на храм треба тільки добровільно.

Що це за податок такий та хто його запровадив – розповіли у ТСН.19:30 за 5 лютого.

Квитанція, написана від руки, прийшла жителю села Підбірці Миколі Федану. За дев’ять років чоловік заборгував церкві 2 530 гривень. “Спочатку мене це розсмішило. Я подумав, що це жарт. Не може бути боргу, якщо я не ходжу до цієї церкви. Я однозначно не буду платити”, – каже чоловік.

У селі Підбірці, що неподалік Львова, є лише одна церква – греко-католицька. Аби з’ясувати, хто автор ідеї, ТСН звернулася до парафіяльного священника. Втім, хвіртка зачинена. На клич, ніхто не виходить. Телефоном святий отець Михайло був небагатослівний: “Я хворий, Ви чуєте як я говорю. Ви чуєте, що я хворий, лежу з температурою, чи не чуєте?”.

Телефонуємо за номером, що вказаний у квитанції про борг. Жінка, що не представляється, підтверджує: саме вона розносила записки. Скільком людям, не каже. “То не податок, то добровільні пожертвування на утримання церкви. Але в народі таке слово є “податок”. Тому воно так і приклеїлося”, – наголошує.

Джерело.