facebook

Найпопулярніші соціальні мережі в Україні – Facebook і Instagram – можуть припинити своє функціонування на території Європи через неприйняття умов обміну даними.

Про це повідомляє видання Mashable, посилаючись на щорічний звіт компанії Meta.

Заважають європейськи норми
На даний момент компанія бізнесмена Марка Цукерберга не змогла оновити угоди про обмін даними між країнами. Здатність передавати інформацію користувача на американські сервери – вирішальний фактор для роботи соціальних мереж, без цього дозволу їх функціонування буде повністю припинено.

Українці можуть втратити доступ до Facebook та Instagram через європейські закони - Фото 1

Як пише джерело, згідно з європейськими нормами і законами, які поспішають захистити персональні дані, не можна передавати таку інформацію на зберігання американських серверів. Попередня система, за якою здійснювалася діяльність минулих договорів, була скасована юрисдикцією ЄС.

Буде зруйнована бізнес-система Європи
У Meta кажуть, що поки нові угоди не були підписані. Але керівництво не втрачає надію, що в 2022 році це буде зроблено. Якщо ж ні, швидше за все, Facebook і Instagram стануть недоступні на території європейських країн.

Українці можуть втратити доступ до Facebook та Instagram через європейські закони - Фото 2

Звичайно, це спричинить за собою не тільки незручності звичайним користувачам мережі, але і крах бізнесу. Адже зараз ці соцмережі є майданчиком, де запускають рекламу величезної кількості брендів. Малі підприємства взагалі знаходять собі клієнтів тільки за допомогою Facebook або Instagram.

Джерело.