facebook

У Фейсбуці з’явилась група на підтримку “дніпровського стрілка” Артема Рябчука під назвою “В поддержку Артема Рябчука”, де учасники збирають гроші на допомогу матері, приватного адвоката та речей у СІЗО.

Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на групу у Фейсбук.

Наразі до групи долучилось 4,6 тисяч учасників, які активно збирають кошти, шукають адвокатів та просять підписати електронну петицію про недопустимість вищої міри покарання – довічного ув’язнення.

 

Також люди співчувають хлопцю та його рідним, закликаючи не реагувати на коментарі тих, хто пише про необхідність справедливого покарання без виправдань. Дехто заявляє, що хотів би такого сина як Артем. Учасники групи закликають вірян помолитися за Рябчука, однак не всі коментатори підтримують таку позицію.

Знаходяться й ті, що не показують абсолютну підтримку такого вчинку, але хочуть, щоб правоохоронні органи звернули увагу на “дідовщину” в арміях та моральних стан українських військовослужбовців.

“Важко надати підтримку людині, яка вчинила чисельне вбивство. Але, я хочу знати: що призвело молоду людину до скоєння злочину під час армійської служби. Це не вуличне розбирання. Він був обстежений медкомісією та прийнятий до армії. Наскільки органи українського правосуддя будуть чесними у цьому розгляді? Це важливо для тих, хто ще служить, для їхніх батьків та для самого Артема Рябчука”, – пишуть у групі.

Джерело.