facebook

Командир змушував солдатів-строковиків підписувати контракт

У військовій частині №3021 в Дніпрі, де проходив службу стрілок Артем Рябчук, солдати-строковики піддавалися сильному психологічному пресигну з боку командування

Про це Новини.LIVE розповів хлопець, який служив там у 2016 році.

Вчиняли самогубство та тікали із частини
За словами чоловіка, на момент проходження служби, частиною керував Олександр Шур, який запам’ятався йому сравжнім тираном. Співрозмовник розповідає, що через Шура багато солдатів покінили життя самогубством та втікали.

“Безпосередньо під його керівництвомбули і самогубства, і в самоволки хлопці тікали, і все від цього жахіття. Ще тоді в 2016-му у нього були задатки садистського офіцера. Таке враження, що він ненавидів солдат, постійно щось кривився, зневажав, давав зрозуміти, що ми ніхто і звуть нас ніяк. І в такій атмосфері треба було знаходиться щодня і щодоби”, – каже чоловік.

За словами колишього солдата, командир змушував солдатів-строковиків підписувати контракт, а коли чув відмову – розпочинав психологічний пресинг. Він ставив їх на чергування мало не щодня та зіштовхував “лобами” між собою. Також він снущався над ними й фізично – змушував бігати у повному обмундируванні по кілька годин та віджиматися по 200 разів.

 

Джерело.