facebook

Перший в Україні пацієнт із підтвердженим штамом Омікрон вже хворів на коронавірус кілька місяців тому. Повернувшись із ОАЕ, він знову відчув нездужання та звернувся до медиків у столичній клініці “Оберіг”.

Перший в Україні пацієнт з Омікроном вже хворів на коронавірус, – Голубовська

На даний момент хворого вже виписали зі стаціонару, але він продовжує перебувати під наглядом. Про це виданню “УНН” розповіла провідна інфекціоністка МОЗ України Ольга Голубовська.

Вона повідомила, що Омікрон змогли виявити завдяки грамотно зібраному анамнезу. Медикиня зазначила, що перебіг захворювання у пацієнта не важкий.

“Йому дали рекомендації та спостерігатимемо, чим усе це закінчиться”, – сказала інфекціоністка.

Голубовська наголосила, що це, звичайно, вже не єдиний випадок Омікрону в Україні, але перший, який було підтверджено офіційно. Вона також сказала, що не треба панікувати.

“Лікарі вже бачать, як починають хворіти пацієнти вдруге і це зрозуміло, тому що, якщо ми говорили, що Дельта заразний варіант, набагато заразніший, ніж попередні, то цей Омікрон ще більш заразний, ніж Дельта”, – поділилася Голубовська.

Вона додала, що цим варіантом COVID-19 заражаються навіть люди з великою кількістю антитіл після вакцинації, але вони переносять хворобу досить легко.

Лікарка сказала, що коронавірус із часом має всі шанси перетворитися на сезонне респіраторне захворювання.

“Тобто він буде, як вірус грипу, вислизати від попередніх своїх версій, але втратить свою агресивність і вірулентність, але тим не менш, я думаю, групи ризику завжди будуть більш вразливими”, – резюмувала медикиня.

Джерело.