facebook

Водіїв попередили, хто піде на фронт

Згідно з чинним законодавством в Україні, військовим становищем, запровадженим через військову агресію та вторгнення росії, автомобілісти можуть бути покликані на мобілізацію для потреб оборони. Це маловідомий аспект, який вражає всіх водіїв. Про це повідомляє сайт “Твоя Машина”.

Варто зазначити, що ця мобілізація стосується не лише людей, а й їх транспортних засобів. Щокварталу органи МВС подають звіти до ТЦК, в яких вміщено інформацію про зареєстровані транспортні засоби підприємств.

У разі потреби ця техніка може бути вилучена та передана ЗСУ. Однак існує низка винятків – автомобілі дипломатичних представництв, іноземних організацій, державних банків та підприємств із підвищеною значимістю. Саме вони не підлягають мобілізації.

Процедура мобілізації автомобілів відбувається лише за наказом командування, автомобіль попередньо оцінюється і лише після цього передається до ТЦК із протоколом.

Власнику залишають копію документів і він має право обирати, який транспортний засіб буде передано армії. Після закінчення військового стану власник може чекати на повернення автомобіля або отримання компенсації за його вартість.

Джерело.