facebook

Повістки разом з платіжкою за комуналку: адвокат розповів, чи вважається вона врученою в разі сплати за компослуги

В соцмережах розповідають про випадки, коли повістки навмисно прикріпляють до паперових платіжок за комунальні послуги. У зв’язку з цим, розпочалися жваві дискусії, а чи взагалі мають такі дії юридичну силу?

Про те, з якою метою роблять це ЖЕКи, можливо, з відома або за вказівкою ТЦК – про це в коментарі для ТСН.ua розповів адвокат Андрій Межирицький, який знається в тому числі на темі мобілізації.

“За законом повістку може вручати і керівник ЖЕКу. Відповідно, скоріш за все, ТЦК запросив у ЖЕКа інформацію щодо військовозобов’язаних, які мешкають на тій території, яку обслуговує певний ЖЕК. Після цього було сформовано повістки на цих осіб, передали їх ЖЕКу з вимогою вручити, – каже Андрій Межирицький. – Керівництво ЖЕКу розуміє, що вони – не військові, що проти них можуть і фізичну силу застосувати. Тому доручення ТЦК виконують, прикріплюючи повістки до платіжок. Ніяких наслідків такий спосіб оповіщення не несе”.

За словами Андрія Межирицького, є помилкова думка щодо того, якщо комуналка сплачена, то і повістка, прикріплена до платіжки, вважається врученою.

“Законом такого не передбачено. Довести, що повістка вручена належним чином можна в тому випадку, якщо там є підпис особи, якій ця повістка вручається. Крім того, не зрозуміло, хто саме сплатив комуналку”, – уточнює Андрій Межирицький.

Джерело.