facebook

В Україні мають намір запровадити податок на криптовалюту

В Україні незважаючи на війну, військовий стан та загальну мобілізацію, Уряд приймає нові закони та запроваджує нові правила. Як стало відомо, у планах Уряду можливість запровадження оподаткування операцій пов’язаних з криптовалютою. Цією інформацією ділиться Судово-юридична газета.

Проект закону, зареєстрований 7 листопада поточного року за №10225 «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів України щодо врегулювання обороту віртуальних активів в Україні, розроблено Національною комісією з цінних паперів фондового ринку.

Варто зазначити, що під час опрацювання законопроекту враховувалися стандарти Європейського Союзу. Відповідно до цього законопроекту, платники податків зобов’язані визначати фінансовий результат, тобто прибуток чи збиток, від операцій із криптовалютами за кожен звітний період, включати його до своєї податкової декларації.

Законопроект розширює поняття продажу криптовалют, охоплюючи не лише обмін на гроші, а й розрахунок за товари, послуги або обмін на інші віртуальні активи.

Зазначається, що обмін криптовалюти на інші криптовалюти не розглядається як продаж. Дохід, отриманий від продажу криптовалюти, підпадає під єдиний податок.

Джерело.