facebook

Напередодні зими, коли в людей і так ослаблюється організм, зафіксовано новий штам коронавірусу. Він є заразнішим за і так агресивний штам “Дельта”. Його назвали підвидом штаму коронавірусу “Дельта” AY.4.2.

Перший випадок зараження “Дельта” AY.4.2, який з’явився в середині літа в кількох європейських країнах, виявлено в Ізраїлі. Хворий був одразу ізольований, повідомляє ТСН.

Пацієнтом є 11-річний хлопчик. Мутацію коронавірусу виявили у неповнолітнього під час тестування в аеропорту Тель-Авіва. Він повернувся із Молдови.

Водночас, як уточнюється, хворий після прильоту перебував в ізоляції і ні з ким не спілкувався. Наразі він під наглядом лікарів. У МОЗ Ізраїлю підтвердили цей випадок. Там кажуть, що представники з’ясовують, наскільки новий штам може бути заразним.

Нагадаємо, більш заразний штам коронавірус виявили раніше британські вчені. За даними фахівців з Кембриджа і генетиків з Лондона, мутація, яка отримала назву AY.4.2, заразніша за “Дельту” на 10-15%. Якщо ці висновки будуть підтверджені, то цей штам стане найзаразнішим від початку пандемії.