facebook

На Тернопільщині різко зросла кількість смертельних випадків від коронавірусу. Виною цьому є агресивний штам “Дельта”. Епідеміолог обласного центру з контролю хвороб Володимир Паничев прогнозує, що цьогоріч летальність буде дуже високою.

У групі ризику окрім старших людей також є діти, зазначає ЗЗ.

«Найближчими тижнями ситуація буде ускладнюватися. Ми будемо сягати високих рівнів захворюваності. Втягування людей старшого віку в епідемічний процес буде супроводжуватися високою летальністю. І це буде тривати, які мінімум, до середини листопада. Відповідно до прогнозу, пік в осінньо-зимовий період передбачається на середину листопада. Тому ми вкотре просимо максимально скористатися можливістю вакцинуватися. Насамперед потрібно вакцинувати ті колективи, які є значимі в епідпроцесі щодо коронавірусу», – каже Володимир Паничев.

Водночас професор кафедри інфекційних хвороб Тернопільського національного медичного університету Василь Копча прогнозує, що штам “Дельта” буде заміщений іншими, менш агресивними, адже вірус такизацікавлений в тому, щоб людина залишилась живою. Інакше він загине разом з мертвим організмом.