facebook

Це неможливо зробити: для українців, які виїхали за кордон, озвучили пояснення

Чимало українців під час війни виїхали за кордон. Значна частина громадян України обрала Чехію і отримала там тимчасовий захист, аби мати право легально перебувати в країні.

Та дедалі частіше трапляються випадки, коли українці хочуть змінити тип свого перебування в Чеській Республіці. Здебільшого, отримати робочу карту замість тимчасового захисту.

В інтернеті навіть є оголошення, в яких за гроші пропонують допомогти із оформленням документів. Проте, як запевнили українців, такі оголошення — це обман. Шахраї просто хочуть виманити кошти, адже змінити тип перебування в Чехії і отримати робочу карту чи студентську візу, якщо у вас є тимчасовий захист, неможливо.

Єдиний законний варіант, аби змінити тип свого перебування в Чехії — це подати документи на возз’єднання сім’ї. Але і тут є кілька умов.

По-перше, ви маєте мати тимчасовий захист не менше, ніж 6 місяців. По-друге, можуть возз’єднатися тільки близькі члени сім’ї. А по-третє, можна возз’єднатися тільки з особою, яка має один із визначених дозволів на перебування в Чехії.

Джерело.