facebook

Загальна мобілізація в Україні продовжена до 18 серпня 2023 року. Вже відомо, кого можуть призвати в липні, та кого українська армія нині потребує в першу чергу.

 

Як інформує “УНІАН”, нині в українській армії – попит на людей, які володіють іноземними мовами, зокрема, англійською, німецькою та французькою.

Фахівці зі знанням мов потрібні на службі для співпраці з інструкторами з інших країн, які навчають українських військових поводженню з новими видами озброєння. Тому влітку, під час мобілізації, будуть звертати увагу і призивати саме тих, хто на високому рівні володіє іноземними мовами.

Кого зараз призивають до армії в Україні – обмежено придатних і без досвіду військової служби

На військову службу в липні 2023 також можуть призвати українців, яких раніше визнали придатними і обмежено придатними – незалежно від того, є у них досвід військової служби чи ні.

Мобілізувати можуть:

придатних та обмежено придатних за станом здоров’я під час воєнного стану чоловіків віком від 25 до 60 років без досвіду військової служби;

придатних та обмежено придатних за станом здоров’я під час воєнного стану чоловіків з досвідом військової служби віком від 18 до 60 років;

знятих та виключених з військового обліку чоловіків віком від 18 до 60 років (з “білим квитком”), визнаних придатними або обмежено придатними за станом здоров’я під час воєнного стану рішенням ВЛК (військово-лікарської комісії), які не скоювали тяжких злочинів.