facebook

Українське морозиво експортують в понад 50 країн світу. Можливо, це і є показник того, що розмови про низьку його якість — таки перебільшення


Ніхто не стане сперечатись, що морозиво, яке ніжно і солодко тане в роті, це найсмачніший продукт дитинства. От тільки в Україні навколо морозива існує ціла низка пересторог та міфів. Насамперед, більшість українців переконані, що морозиво не слід їсти, коли болить горло, а якщо ласувати холодним десертом частенько, можна підхопити ще й карієс або гастрит. А ще українці “на автоматі” підозрюють, що українське морозиво не кращої якості, бо містить багато невідомих складових, тому невідомо чого від нього очікувати більше – користі чи шкоди. Яке морозиво найкраще не купувати, розповіла в Telegram експерт із харчування Наталія Мазурік.

Як вибирати морозиво з користю для здоров’я

Найголовніше – читайте етикетку морозива, з написаним там складом продукту. Найкраще морозиво – це ДСТУ 4733. Це означає, що у складі лише молочна сировина.

Дивіться склад продукту. Найкраще, якщо на першому місці стоять молочні інгредієнти, це означає, що їх там найбільше.

Звертайте увагу на інгредієнти. Якщо у складі незбиране молоко – це означає з-під корови, якщо відновлене – означає з порошку.

Вивчайте калорійність продукту. У рядку вуглеводів зазначено кількість цукру, а в рядку жирів іноді згадуються трансжири, що дуже небажано для здоров’я.

Яке морозиво небажано купувати

Якщо на упаковці вказано ДСТУ 4735, то тут молочні жири можуть бути замінені на рослинні (немолочні). Іншими словами, це морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олію, тому воно має менш насичений смак, швидко тане і досить рідку текстуру.

ДСТУ 4734 – означає, що у складі фруктово-ягідна сировина. Це плодово-ягідне морозиво чи фруктовий лід.

Джерело.