facebook

Гендиректор організації розповів, чи минула загроза для миру


ВООЗ більше не вважає коронавірус світовою надзвичайною загрозою для охорони здоров’я
За рекомендацією комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я COVID-19 офіційно скасували статус світової пандемії, оскільки вірус не є надзвичайною загрозою. Про це заявив генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебреєсус, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Я оголошую, що ми більше не вважаємо COVID-19 глобальною загрозою у сфері охорони здоров’я”, – сказав Гебрейєсус.

Він зазначив, що незважаючи на те, що ситуація з поширенням коронавірусу може здатися покращеною, це не означає, що загроза повністю минула.

“Минулого тижня кожні три хвилини COVID-19 забирав життя, і це тільки ті випадки смерті, про які нам відомо”, – підкреслив Гебрейєсус.

Він також зазначив, що за три роки пандемії було зареєстровано майже 7 млн випадків смерті внаслідок зараження коронавірусом.

“Але ми знаємо, що кількість смертей насправді в кілька разів вища – як мінімум 20 млн”, – зазначив голова ВООЗ.

Відповідно до даних Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), у всьому світі було розподілено 13,3 мільярда доз вакцин проти COVID-19. В даний час у світі першу дозу вакцини отримали 89% медичних працівників та 82% дорослого населення віком від 60 років.

Голова ВООЗ закликав продовжувати вакцинацію населення, особливо у вразливих групах, та надавати дані про захворюваність. Він також виступив за відміну медичних обмежень для мандрівників і зазначив, що більше немає необхідності вимагати доказів вакцинації від COVID-19 для в’їзду до якоїсь країни.

Голова ВООЗ також рекомендував продовжувати дослідження для покращення вакцин та зниження ризику передачі вірусу.

За даними статистичного сайту Worldometers, у всьому світі за час пандемії COVID-19 було заражено понад 687 мільйонів людей, причому понад 660 мільйонів випадків одужання.

США посідають перше місце за кількістю заражень – понад 106,7 мільйона випадків, Індія – друге місце з майже 45 мільйонами випадків захворювання на COVID-19, а Франція займає третє місце з близько 40 мільйонами випадків захворювання.

Джерело.