facebook

“В Україні зменшився розмір субсидії”: експерти сказали, на що розраховувати українцям у травні

Розмір субсидії для українців у травні зменшився. Пов’язано це зі скороченням витрат на комунальні послуги після завершення опалювального сезону. У Пенсійному фонді України розповіли, які субсидії нарахують громадянам у травні.

Як інформує “biz.today.ua”, у травні українці отримають субсидії за квітень. Опалювальний сезон офіційно завершився 15 квітня, і субсидії за квітень розрахували на всі отримані послуги, зокрема за 15 днів на послуги з опалення.

Субсидія на неопалювальний період розраховується традиційно з 1 травня по 30 вересня. Пенсійний фонд автоматично розраховує житлові субсидії для більшості громадян, які їх отримували під час опалювального періоду. Ті, хто вперше хоче податись на субсидію, має заповнити документи до 30 травня включно, щоб встигнути отримати “літню” субсидію.

У ПФУ нагадують, що якщо дані субсидіантів про майновий стан чи склад сім’ї не змінилися, повторно звертатися за субсидією у травні не потрібно. Якщо ж зміни відбулися, одержувачі субсидії мають протягом 30 днів надати інформацію до територіальних органів Пенсійного Фонду.

Розмір субсидії на неопалюваний період у 2022 році становив приблизно 350 грн на одну сім’ю, тоді як цієї зими середня субсидія була у розмірі 1600 грн.

Оскільки комунальні тарифи під час війни поки що залишаються без змін, немає підстав розраховувати на те, що “літня” субсидія у 2023 році буде вищою за торішню

Джерело.