facebook

У Верховній Раді наразі продовжуються обговорення щодо рівня підвищення тарифів на газ та електроенергію. Після підняття вартості газу, тариф на тепло має зрости мінімум у 2,5-3 рази.

Про це розповів на своєму YouTube-каналі перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко, пише Оглядач.

“Хочемо ми чи не хочемо, об’єднання нашої енергетичної, газотранспортної системи, об’єднання ринків, означає одне: до нас приходять європейські ціни на енергоносії”, – сказав нардеп. Він додав, що обговорюється кілька варіантів підвищення тарифів на електроенергію.

За словами Кучеренка, підвищення приблизно до 2,5 грн за кВт – “легкий варіант”.

А для тих, хто споживає до 100 кВт на місяць – “взагалі ринкова ціна, приблизно 6-7 грн за кіловат годину”, зазначив він. У свою чергу ціна газу може зрости більш суттєво.

“Вже існує ціна ринкова на газ – 16 грн/кубометр, з боку “Нафтогазу” обговорюється. Я сподіваюся, що вони не одразу ці 16 грн на населення вивалять, спочатку на теплокомуненерго.

І тоді це проблема буде мерів міст – отримати ціну на газ 16 грн і перерахувати тариф на тепло. А якщо газ підвищать, а тарифи ні, то тоді мери міст повинні знайти десь джерело, щоб покривати це”, – підкреслив нардеп.

Джерело.