facebook

В 2018 році перші два гелікоптери прибули в Україну. Їх урочисто зустрічали тодішній міністір МВС Арсен Аваков разом з експрезидентом Петро Порошо. Обидва тоді ще зазначили, що це прорив, це сенсація, і відтепер система рятувальних операцій по всій Україні переходить на новий рівень. Про це нагадав 24 канал.

Окрім того, дані гелікоптери вважають доволі надійними. Окрім того, вони є зручними в управлінні.

Водночас попри свою надійність, повідомлення про авіакатастрофу гелікоптерів типу Puma чи Super Puma все ж з’являються. Декілька європейсиких країн відмовилися від використання даних моделей. Причиною стала авіакатастрова в Норвегіїгі цієї моделі.

Про це тодішній очільник МВС Арсен Аваков не відмовився ві контракту на закупівлю цієї моделі

З початку російського вторгнення гелікоптери продовжили роботу та виконували завдання практично в зоні бойових дій. Зокрема, ці машини доставляли співробітників МВС і чиновників до прифронтових зон.

– Вертоліт здатний в режимі автопілота зависати в повітрі з точністю до 1 метра.

– Два бічних знімних контейнери використовуються як додаткові паливні баки (загальний обсяг 600 літрів) або для транспортування багажу.

– Ілюмінатори легко видавлюються назовні для швидкого виходу у надзвичайній ситуації.

– Максимальна тривалість польоту на крейсерській швидкості (262 кілометрів на годину) – 5 годин 40 хвилин. Максимальна дальність польоту – 1135 кілометрів. Температурний діапазон нормальної роботи вертольота – від мінус 30 до 50 градусів Цельсія. Максимальна висота польоту – 6035 метрів.

Джерело.