facebook

Білоруське суспільство перебуває у постійній напрузі, вважає Ігор Кизим.

Посол України в Білорусі Ігор Кизим вважає, що білоруські добровольці після завершення українсько-російської війни підуть нищити режим Олександра Лукашенка.

“У мене складається враження, що вони насправді не дуже бояться нападу з боку країн НАТО, і кажуть це більше для внутрішнього споживання. Йдеться про те, щоби тримати в напрузі білоруське суспільство, щоби воно було готове до протидії тому, що може похитнути цей режим. Вони не стільки українських військ бояться, скільки своїх білоруських розвідників, які зараз воюють на фронті за незалежність України. Вони впевнені, що ці військові готуються перейти через кордон і звільняти Білорусь. Тому нас постійно звинувачують у тому, що ми начебто готуємо якихось бойовиків”, – сказав Кизим в інтерв’ю “Українській правді”.

Дипломат додав, що Білорусь готується до війни, і це не секрет.

“Питання полягає в іншому – до якої війни готується Білорусь? Офіційні посадовці говорять, що вони збираються захищатися, і ні на кого не збираються нападати. Але ви ж розумієте: коли ми говоримо про загрозу з боку Білорусі, то йдеться не лише про білоруську армію. Я казав це від самого початку: скільки там будуть присутні війська РФ, стільки звідти існуватиме загроза”, – переконаний Кизим.

 

Джерело.