facebook

У міноборони РФ підтвердили авіаудари по військових аеродромах Дягілєво та Енгельс та території Росії.

Внаслідок вибухів вранці 5 грудня на двох військових аеродромах у Російській Федерації, з яких держава-агресор завдає ударів по території України стратегічними бомбардувальниками, було пошкоджено два літаки. Декілька російських військових отримали поранення, четверо з них – смертельні.

Про це повідомляють російські пропагандисти з посиланням на Міністерство оборони РФ.

За інформацію росіян, атака на аеродроми “Енгельс” у Саратовській області та “Дягілєво” у Рязанській області була здійснена “реактивними безпілотниками радянського виробництва”.

Обидва військові об’єкти, на яких базуються літаки стратегічної авіації, розташовані майже на 500 км вглибині території Росії – приблизно на такій же віддалі від українського кордону розташована російська столиця Москва.

“Троє військовослужбовців ЗС РФ, які перебували на аеродромі ВКС РФ, отримали смертельні поранення, ще четверо поранено”, – йдеться у повідомленні російського військового відомства.

У міноборони РФ назвали ці авіаудари спробою України “зірвати роботу російської дальньої авіації”.

Росіяни запевняють, що пошкодження двох літаків були незначними, у них нібито лише пошкоджено обшивку. Відео наслідків атаки, яке б підтвердило цю заяву, зі зрозумілих причин пропагандисти не публікують.

Джерело.