facebook

Повістки приходять навіть померлим.

У Білорусі триває прихована мобілізація: чоловіки почали отримувати вимоги з’явитися до військкоматів, однак у Міністерстві оборони нібито заспокоюють, мовляв, повістки роздають для обліку даних.

В ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua політик і дипломат, посол України в Білорусі у 2010-2011 роках Роман Безсмертний розповів про характер мобілізації у Білорусі.

За його словами, ця мобілізаційна кампанія, скоріше, точкова

“Від грудня триває мобілізація в Білорусі, але вона не носить масового характеру. Це, свого роду, або зональні, регіональні, або точкові повістки, які розсилаються, Військовозобов’язані там перебувають ще в статусі радянських часів. Білорусь на певному етапі провалилася в обліку тих осіб, тому що повістки отримують люди, які давно перейшли за вік тих, хто може вважатися військовозобов’язаним. Повістки приходять навіть померлим, загиблим. Зараз ця кампанія з мобілізації триває. Її ніколи й не зупиняли. Вона носить характер рефлексії на щось. Якийсь імпульс іде, але зустрічає він саботаж”, – зазначив дипломат.

За словами експерта, у лютому-квітні 2022 року білоруські офіцери йшли у відставку, тому що виступали проти цієї мобілізації.

 

 

Джерело.