facebook

Тепер спеціалісти ГУР розбиратимуться, як комплектуючі потрапили до безпілотника.

Зенітники ЗСУ посадили іранський безпілотник Mohajer-6 у Чорному морі, а фахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони дослідили усе його начиння. Комплектуючі цього безпілотника мають іноземне походження, у тому числі й українське.

Про це повідомляє Військове телебачення України.

Співробітники військової розвідки виявили деталі, які промарковані державною мовою Ірану – фарсі, що засвідчує іранське походження безпілотника. Проте цікавим виявилося те, яким чином країна, що перебуває вже десятки років під санкціями, змогла налагодити виробництво таких літальних апаратів.

“Ми порівняли цей безпілотник з іншими безпілотниками цієї компанії і з’ясували, що дрон містить на 3/4 комплектуючі зі США, є також комплектуючі з Японії, Китаю, Швеції, Австрії і навіть один компонент українського виробництва. Тепер спеціалісти ГУР розбиратимуться, як вони туди потрапили”, – прокоментував дослідження дрона представник ГУР.

Докази причетності інших країн до постачання зброї та її комплектуючих Ірану і відповідно країні-агресору Росії буде передано до міжнародних організацій з метою накладення на них економічних санкцій.

 

 

Джерело.