facebook

Рашисти кажуть, що їм потрібна “чиста кров” для своїх військових, тому беруть її в українських дітей на окупованих територіях.

На тимчасово окупованих територіях України загарбники з дітей зробили донорів крові для своїх мобілізованих військових на випадок їхнього поранення.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів правозахисник, директор Інституту стратегічних досліджень та безпеки Павло Лисянський.

“На тимчасово окупованих територіях триває мобілізація, у дітей примусово збирають кров, тобто готуються”, – сказав він.

Лисянський уточнив, що окупанти беруть кров у школярів старших класів та студентів 1-3 курсів.

“Так, беруть у дітей, тому що, як вони кажуть: “Нам потрібна чиста кров”. А де вони там будуть її брати? І вони примусово приходять до вишів, закладів освіти і здають кров”, – каже він.

За його словами, серед старшого населення також йде забір донорської крові, але в дітей беруть окремо.

“Потрібно розуміти, що там зараз дефіцит нормального, здорового населення. Чоловіків немає, у літніх людей може бути цукровий діабет, онкологія або ще щось, а діти – це надійно. Тому ось так”, – резюмував Лисянський.

Мобілізація на окупованих територіях України
За оцінкою Головного управління розвідки Міноборони, на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей мобілізоване майже все чоловіче населення. У розвідці зазначають, що після спроби анексії Росією окупованих територій Херсонської та Запорізької областей там теж можуть оголосити мобілізацію.

Джерело.