facebook

Кримські татари виїжджають із окупованого Криму, бо не хочуть воювати проти України, адже російські окупанти вручають їм повістки.

З початку “часткової мобілізації” у Росії повістки почали отримувати не лише росіяни, а й мешканці окупованих територій, у тому числі Криму.

Стало відомо, що росіяни почали масово роздавати повістки кримським татарам в окупованому Криму, що у Києві кваліфікується як геноцид. Це відбувається в рамках указу про часткову мобілізацію, який підписав 21 вересня російський диктатор Володимир Путін, бажаючи відправити помирати щонайменше 300 тисяч співвітчизників.

Подробиці мобілізації в Криму повідомляє СтратКом ЗСУ.

“Ви не уявляєте, що зараз відбувається в Криму. Дуже багато повісток (десятками) вже надійшло на підприємства – заводи, хлібокомбінати тощо”, – розповів передплатник “Страткому”.

Також, за словами передплатника, росіяни вже складають легенди про HIMARS.

“Мого знайомого “ватана” забрали. Всі розмови тільки про мобілізацію. Вата вже складає байки та легенди про HIMARS і розповідає, як “знайомий знайомого” сидить у Херсоні і щодня прощається із життям”, – зазначає він.

Він додає, що росіяни один одному в чатах посилають інструкції, як здатися в полон ЗСУ.

“Окремо наголошується, що треба заявити українським військам, що ми (кримчани) – громадяни України. Сьогодні був свідком, як чоловік мало не відбив жінку, яка говорила, що треба йти воювати”, – заявив чоловік.

 

Джерело.