facebook

Є інформація, що Лукашенко вирішує у РФ економічні питання.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко постійно їздить до Росії, особливо до Санкт-Петербурга.

Експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак в інтерв’ю ТСН зробив припущення, навіщо Лукашенко так часто відвідує РФ.

“Там в нього є друг Бєглов (Олександр Бєглов – губернатор Санкт-Петербурга – ред.). Він керує Петербургом. Вони постійно розмовляють про економічну, політичну співпрацю. Лукашенка можна зрозуміти – йому необхідно завантажувати власну економіку. А економіка Білорусі понад 50% зорієнтована на РФ: нафтова галузь, виробництво техніки”, – зазначив експерт.

Наразі в умовах санкцій білорусам конче необхідно завантажувати економіку, вважає Ступак.

“Паливо, що йшло з РФ, і перероблялося в Білорусі, потім поверталося частково до Росії, частина йшла до України, а частина – на експорт до ЄС. Наразі Україна та ЄС не споживають це паливо. Тож з ним треба щось робити. Лукашенко намагається продати його, налагодити співпрацю з іншими країнами: Індією, Китаєм, РФ”, – додав експерт.

За його словами, Лукашенко готовий “плясати під те, що грає Путін”, оскільки необхідно відпрацьовувати кредити, що раніше були надані, а також і майбутні, які необхідні для життя економіки Білорусі.

Джерело.