facebook

Відбулася телефонна розмова президента Китаю Сі Цзіньпіна із президентом росії Владіміром Путіним. Під час якої президент Китаю наголосив, що всі сторони мають працювати над врегулюванням “кризи” в Україні “відповідальним чином”.

Про це повідомляє китайська державна телекомпанія CCTV, передає “Українська правда”.
Зазначається, що в телефонній розмові Сі Цзіньпін підтвердив готовність Китаю допомогти врегулювати ситуацію.

При цьому Сі Цзіньпін зазначив, що з початку цього року, незважаючи на “глобальні потрясіння та зміни”, китайсько-російські відносини зберігають хорошу динаміку розвитку, а економічна та торговельна співпраця між країнами неухильно розвивається.

До слова, раніше Китай відмовився засудити дії РФ або назвати їх вторгненням та закликав до врегулювання шляхом переговорів.

Повідомляється, що Китай готовий разом з Росією продовжувати підтримувати один одного в питаннях, що стосуються основних інтересів та проблем країн, таких як суверенітет та безпека, активізувати стратегічну координацію між двома країнами, а також зміцнювати зв’язок та координацію у великих міжнародних та регіональних організаціях, таких як ООН.
Путін заявив Сі Цзіньпіну, що РФ виступає проти будь-яких сил, що втручаються у внутрішні справи Китаю та згадав конфлікти у Тайвані та Гонконзі.

Джерело.