facebook

Раніше такі речі можна було побачити тільки у фільмах про війну. Але, після вторгнення Росії в мирну Україну, це стало реальністю

Про подробиці величезного табору для російських військовополонених, які йшли вбивати мирних українців, розповів міністр юстиції Денис Малюська.

За словами міністра, табір створений в одній з областей, що знаходиться на західній Україні. Там утримуються російські окупанти, які поки що не підлягають обміну, передає УП.

“Ми створили спеціальний табір для військовополонених на заході України, де утримуються ті військовополонені, щодо яких немає найближчих очікувань щодо обміну”, – зазначив міністр.

Військовополонені, які тільки недавно потрапили в полон або які можуть бути обміняні найближчим часом, розподілені по установах Міністерства юстиції по всій території країни, уточнив він.

Що стосується умов утримання російських військовополонених, вони відповідають нормам Женевської конвенції, запевнив міністр.

“Це рівень трохи краще, ніж утримання ув’язненого або засудженого: трохи краще харчування, трохи краще засоби гігієни, повний доступ до Червоного Хреста”, – розповів він.

Джерело.