facebook

Захисники Маріуполя зараз перебувають у ворожому полоні росіян. Україна зараз працює над тим щоб обміняти азовстальців.

Генерал-майор запасу СБУ розповів про полонених “азовців” із Маріуполя.

За його словами, з “Азовом” працює міжнародна коаліція, яка давала гарантії, що їх буде обмінено. Усі бійці, які за наказом командування склали зброю в тимчасово окупованому Маріуполі і потрапили в полон росії, зараз знаходяться фактично “під дахом” Червоного Хреста.

Про це заявив український військовий та громадський діяч Віктор Ягун, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015) в інтерв’ю Наталії Мосейчук, телеканалу 1+1.

За словами, військового з “Азовом” працює міжнародна коаліція, яка давала гарантії, що їх буде обмінено. Проте експерт наголосив, що Росія хоче зробити “екстра-шоу”, влаштувавши показове судилище над полоненими “азовцями”.

“Для Росії це важливо, це той фетиш, на який вона розраховує. Для них “азовці” – це і є ця спецоперація. Вони на ній все й будували”, – переконаний Ягун.

Кремль не дозволив своїм маріонеткам із псевдореспублік влаштувати це судилище на своїй території, де є страта, і всіх “азовців” перемістили на територію РФ.

“Це принаймні дає гарантію того, що вони не будуть розстріляні”, – вважає експерт. Ягун також наголосив, що всім пораненим військовим було надано медичну допомогу. А через брак лікарів у окупантів, деякі лікарі з “Азовсталі” можуть перебувати разом із нашими захисниками та лікувати їх.

Джерело.