facebook

У Кремлі не на жарт перелякані тим, що захід надасть Україні ще потужніші озброєння

Дмитро Медведєв, який є заступником голови російської ради безпеки, знову подався в гучні заяви і погрози.

Вся справа в тому, що Кремль вже дуже сильно хвилюється з приводу чергової партії озброєнь, який надасть Україні Захід. Адже не секрет, що серед цих озброєнь будуть і потужні протикорабельні ракети, і дуже серйозні артилерійські системи.

За словами Медведєва, якщо якесь з цих озброєнь буде наносити удари по території Росії, Москва в такому випадку почне наносити “по всьому, чому завгодно”.

Як повідомляє Цензор, таку загрозу Медведєв озвучив в інтерв’ю телеканалу Al Jazeera.

“У разі, якщо, не дай Бог, ці види озброєнь будуть використані проти російських територій – в цьому випадку у збройних сил нашої країни не залишиться іншого вибору, окрім як діяти на поразку центрів прийняття рішень. Всім зрозуміло, що це за центри – і Міністерство оборони, і генштаб, і все, що завгодно”, – сказав Медведєв.

Він додав, що кінцеві центри прийняття рішень знаходяться “навіть не на території Києва”.

За його словами, Москва звернула увагу на зміну позиції Вашингтона щодо поставок озброєння в Україну.

“Спочатку президент США Байден сказав, що вони не будуть постачати ракетні системи залпового вогню, РСЗВ, особливо просунутої дальності. А потім ця позиція була скоригована, і було оголошено, що, принаймні, окремі види типу HIMARS будуть поставлені”, – говорить Медведєв.

Він визнав, що у цих РСЗВ “не така дальність, як у деяких інших систем”. Однак поставки HIMARS Україні він назвав “очевидною загрозою” для РФ, на яку Кремль “повинен реагувати”.

Джерело.