facebook

Подоляк розповів, коли завершиться війна і які чинники передбачають перемогу України

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що “парадоксальна війна” Росії проти України може закінчитися в будь-який момент, але лише на умовах Києва.

За його словами, ця війна може закінчитися і за місяць, і аж взимку.

Про це Подоляк сказав в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

“Я заявив, що війна може бути парадоксальною. Тобто в будь-який момент вона може закінчитися, але обов’язково на умовах України. Це треба розуміти. Вона може закінчитися і через місяць, може закінчитись до зими. Бо війна – це не тільки математика на полі бою: скільки є вистрілів у нас, скільки є в Російської Федерації. Сьогодні, на жаль, на сході ми маємо певну концентрацію ресурсів у росіян. Перш за все, техніки і військових. І, безумовно, маємо дуже інтенсивні бойові дії”, – сказав Подоляк.

За його словами, “завтра у нас буде більше ресурсів”, з якими нам допоможуть наші партнери, і “тоді математика буде іншою”.

“Але крім математики, війна ще має психологію – багато факторів, які впливають на внутрішній світ Російської Федерації. Вони вже сьогодні є вигнанцями, вони вже сьогодні мають потужний санкційний тиск. Вони вже сьогодні репутаційно виглядають нікчемно. І все це продукує в них внутрішню паніку. У них вже йдуть конфлікти. І багато таких факторів можуть призвести до того, що війна парадоксально швидко закінчиться за рахунок внутрішнього конфлікту в тій же Російській Федерації”, – заявив радник керівника ОП.

Подоляк підкреслює, що Україна встояла протягом 100 днів, “довела свою державність, і те, що в нас дуже потужні люди, що за свободу ми будемо битися до кінця”.

“Україна довела, що у нас є чудові менеджери – перш за все президент України, що в нас є чудові Збройні сили. І все це дає нам можливість спрогнозувати перемогу України”, – наголосив Подоляк.

Джерело.