facebook

Білоруських сил, які зосередженні на українському кордоні, недостатньо для успішного наступу, тож мета в іншому, переконаний експерт.

Військові навчання в Білорусі на Волинському і Поліському напрямку тривають не перший місяць, але у травні йдуть дуже активно, тож це унеможливлює перекидання українських оборонців звідси до інших напрямків фронту – це головна мета таких навчань, зазначає експерт Олександр Мусієнко в ефірі «Єдиного марафону» в слоті ТСН.

Він переконує, що дії білорусів це певні загрози і шантаж, але сказати, що готується ударна група, яка може успішно провести наступ, не можна. Тож такими “навчаннями” білоруси стримують посилення українських військ на напрямках, де вже точаться бої за українські території.

«Ті сили, які зараз залучені, їх вочевидь буде недостатньо, по–друге, ці маневри відбуваються не перший місяць. Українські сили: Генштаб, командування і влада розуміють ризики, які можуть бути, тож проводяться навчання, злагодження бойових груп, є відповідні сили, є територіальна оборона, є прикордонники, є військові», – пояснює експерт, чому навіть, якщо Лукашенко наважить, це не матиме для нього успіху.

Експерт переконує, що ті ж білоруські сили, які були від початку російської агресії зосереджені на українському кордоні в Білорусі, в 5 тисяч осіб, поки не збільшується.

 

Джерело.