facebook

Медики надзвичайно стривожені поведінкою штаму “Дельта”. Ускладнення та перебіг захворювання, які він викликає, характеризуються надзвичайною важкістю. До того ж, новий варіант вірус постійно проявляє себе з нової грані підступності. Науковці публікують результати досліджень і свої застереження, а лікарі запевняють, що врятувати від хвороби може лише одне.

Ризик повторно заразитися штамом коронавірусу Дельта на 74% вищий, ніж варіантом Альфа. Більшість таких випадків фіксували вже за сім-вісім місяців після першого зараження.

Як інформує “Obozrevatel”, про це свідчать дані Управління національної статистики Великобританії. Усього з липня 2020-го по жовтень 2021-го серед 20 757 осіб повторно захворіло 358. Із травня, коли Дельта почала домінувати в країні, показники зростали набагато швидше.

Зазначається, що люди, у яких було найменше вірусу в організмі, найбільше ризикували заразитися знову. Те саме стосується й працівників сфери освіти, оскільки в школах високий рівень інфікування.

Зазначимо, що однією із причин спалаху коронавірусу в Україні лікар Тарас Жиравецький назвав штам Дельта. Цей варіант заразніший, він часто уражає молодих людей і є агресивнішим.

Джерело.