facebook

Територією РФ у напрямку кордону з Фінляндією рухається важке озброєння, а також ракетні системи. Кремль почав стягувати війська до кордону після того, як у Фінляндії заявили про бажання вступити у НАТО.

Як інформує “Ukrinform”, еа відео, завантаженому напередодні ввечері, зафіксовано, як біля кордону з російського боку рухаються дорогою два берегові ракетні комплекси.

Попередньо, це мобільна система берегової оборони К-300П “Бастіон-П”, призначена для знищення надводних кораблів аж до авіаносних бойових груп.

Як зазначається, розгортання військ рф відбувається після того, як прем’єр-міністр Фінляндії Санна Марін висловила сподівання, що уряд «до середини літа завершить дискусію» щодо подання заявки на членство в НАТО.

У відповідь прессекретар кремля дмитро пєсков заявив, що цей крок «не поліпшить» ситуацію з безпекою в Європі, а російський депутат Володимир Джабаров додав, що це означатиме «руйнування країни».

За останніми опитуваннями, проведеними фінською компанією з дослідження ринку, 84% фінів вважають росію «значною військовою загрозою», що на 25% більше, ніж минулого року.

 

Джерело.