facebook

Нова забаганка кремлівського діда: воно заявило, що відтепер Європа повинна платити за російський газ винятково в рублях.

Очільник держави-терориста володимир путін заявив, що відтепер Європа повинна платити за російський газ винятково в рублях. Про це повідомляє 5 канал.

“Мною прийнято рішення в найкоротший час реалізувати комплекс заходів щодо переведення оплати – почнемо з цього – нашого природного газу, що поставляється в так звані недружні країни, за російські рублі”, – сказав путін.

Директор “Українського інституту майбутнього”, радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко назвав це рішення кремля “сильним ходом”, на який європейці, скоріш за все, погодяться.

– Росіяни скопіювали рішення саудитів, які вирішили частину своїх газових контрактів перевести з долара в юані. путін запропонував ЄС весь газ купувати в рублях. Тепер європейці мають продавати таке потрібне в нинішніх умовах росіянам євро і купувати за нього рублі. І це буде робитися через російські банки. Обсяги наступного року, щонайменше 400 млрд євро, виходячи з нинішніх цін на газ. Відмовитися від російського газу ЄС в 2022-23 рр.. просто не може”, – розповів Денисенко.

За словами експерта, у цій грі путін вважає, що треба виграти час.

“А потім Україна вийде з політичної моди. А він переграє всіх, бо в нього є енергоресурси. І що насправді найгірше для нас, своїм рішенням він не просто укріпив рубль. Він, судячи з усього, скоригував падіння ВВП росії в тому році”, – наголосив Денисенко.

Єдиний вагомий удар, який може завдати по ньому Захід, за його словами, – нафтове ембарго. Це ключова битва для Вашингтона і для москви. Якщо Байден доб’ється нафтового ембарго, це означатиме різке падіння економіки рф. Якщо ні – Путін матиме потужний запас економічної стабільності. А США різко ослаблять свій вплив у світі.

Нагадаємо, на початку березня ЄС заборонив постачати на росію євро.

 

Джерело.