facebook

Після початку воєнної агресії РФ проти України усім цивілізованим світом проти держави-окупанта було впроваджено масштабні санкції, які вже дуже скоро мають перетворити на руїни російську економіку.

Як інформує “Obozrevatel”, про це повідомив старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд.

“Це – потужні санкції. Вони заламають російську економіку негайно. Можна сказати, що російська економіка завершилася 28 лютого. І зараз неважливо, про які західні санкції йдеться, адже зараз просто непристойно торгувати з Росією”, – зазначив експерт.

Економіка РФ після впровадження санкцій і арешту близько 300 млрд євро валютних резервів перебуває на межі дефолту. Експерт вважає, що сам дефолт настане “дуже скоро”.

“Росія зараз платить рублями, коли потрібно платити доларами. Тоді як це називається? Я думаю, що дефолт настане дуже швидко”, – пояснив Аслунд.

За його оцінкою, за результатом 2022 року російська економіка втратить близько 20%.

У Росії другий тиждень поспіль тижнева інфляція за офіційними даними становить 2% (такими темпами за рік ціни можуть злетіти на 104%). Деякі товари при цьому вже подорожчали майже на 92%, хоча до офіційної статистики це зростання не потрапило.

Джерело.