facebook

Штам “Дельта” лавиною накриває Україну, ведучи медичні заклади, вже переповнені пацієнтами, до катастрофічно складного становища. Агресивні прояви недуги та вкрай виснажливі симптоми, які спостерігаються у хворих, штовхають лікарів до відкритих і емоційних заяв про масштаб загрози.

Новий штам коронавірусу, що отримав назву AY.4.2, є похідною попереднього варіанта COVID-19 – Дельта-штаму. Лише вакцинація може захистити від його важких наслідків.

Як інформує “Obozrevatel”, таку думку висловив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони, академік НАН України Сергій Комісаренко.

“Це фактично варіант Дельти”, – зауважив він.

Відповідаючи на запитання, чи може цей варіант коронавірусу, виявлений у Британії, бути ще більш небезпечним, ніж Дельта-штам, академік констатував, що це малоймовірно.

“Що значить більш небезпечний? Дельта і так є дуже небезпечною. Але наші все одно не хочуть вакцинуватися”, – заявив Комісаренко.

У цьому контексті він нагадав про нещодавнє соціологічне опитування, проведене Фондом “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва, згідно з яким понад 56% українців не мають наміру вакцинуватися від коронавірусу.

Академік закликав ЗМІ працювати над роз’ясненням необхідності щеплень й намагатися скоригувати громадську думку у правильному напрямку.

Джерело.