facebook

Одну з таких груп уже встигли заблокувати

Останнім часом у соцмережах почали з’являтися групи на підтримку Артемія Рябчука — солдата, який розстріляв у Дніпрі 4 товаришів по службі та цивільну жінку. Люди, які приєднуються до груп, пишуть слова підтримки та збирають гроші хлопцю. Одну із таких сторінок уже навіть встигли заблокувати.

Сайт “Сьогодні” поспілкувався з тепер уже колишнім адміністратором цієї групи.

Що каже адміністратор?

“Я справді була адміністратором цієї групи”, — каже адміністраторка спільноти, яка попросила не вказувати її імені у пресі.

При цьому вона підкреслила, що мета групи була не такою, якою її сприйняли багато користувачів.

“Метою групи був захист прав та об’єктивності. Ми розуміємо, що він скоїв злочин і безглуздо вимагати випустити людину (Артемія Рябчука – Авт.) на свободу. Захист полягав би в тому, щоб його судили за законом, а не за іншими інтересами. У групи з’явилося 11 тис. підписників, які хотіли стежити за цією ситуацією. Хотіли зробити упор на контроль за об’єктивністю, але групу закрила адміністрація соцмережі. Це сталося після скарг”, — розповіла адміністраторка спільноти.

За її словами, був організований збір грошей, але тепер він припинений.

“Гроші планували витратити на предмети особистої гігієни, їжу, речі, книги та оплату адвоката для заарештованого. Але групу почали атакувати, надходили погрози”, — каже ексадміністраторка.

Вона додала, що, наскільки відомо, у мами Артема Рябчука Маргарити після того, як вона дізналася про розстріл, стався напад.

“Я чула, але стверджувати не буду. Говорять про напад на ґрунті цукрового діабету. Зібрані гроші переказали на рахунок довірених осіб”, — резюмувала колишня адміністраторка.

Своєю чергою, у селі Броска, де жив Артем Рябчук із матір’ю, нам розповіли, що остання поїхала до дочки, яка нещодавно народила дитину.

“З чуток, повертатися вона поки що не планує. Напевно, не та ситуація, щоб повертатися, важко сказати”, — кажуть односельці родини Рябчука.

Джерело.