facebook

Це зумовлено особливостями дитячого організму.

При Омікрон-штамі коронавірусу кашель у дітей виражений сильніше, ніж у дорослих. Про це розповів лікар-терапевт, клінічний фармаколог Андрій Кондрахін, передає cursorinfo.co.il. За його словами, це зумовлено особливостями дитячого організму. Він також додав, що ця відмінність не є особливо небезпечною і не несе додаткових погіршень.

«Загалом Омікрон протікає як звичайне ГРВІ. Найвиразнішим симптомом там є кашель, саме з нього маніфестує хвороба. Причому кашель досить сильний, інтенсивний особливо у дітей. Причому чим молодша дитина, тим більше виражений цей симптом, оскільки кашель для дітей у принципі досить серйозна та поширена проблема. Проте він не більш небезпечний, ніж за будь-якої іншої вірусної інфекції, жодних додаткових погіршень тут ми не бачимо», — зазначив лікар.

Дані щодо постковидного синдрому, за словами Кондрахіна, ще тільки накопичуються. Але вже можна зробити певні висновки про те, що люди, які перехворіли на омікроном, часто відчувають слабкість, що зберігається і після одужання. «Звертають увагу також і на біль голови. Слабкість, у свою чергу, очевидна, — саме наслідок впливу вірусу на нервову систему людини. Питання лише в тому, як далі розвиватиметься цей постковидний синдром. Поки що здається, що все відбувається відносно спокійно і без порушень», — сказав клінічний фармаколог.

 

Джерело.