facebook

Симптоми штаму “Омікрон” – закладеність носа, біль у горлі, тому його не можна конкретно ідентифікувати за допомогою домашніх тестів, передає ” Кусор ” з посиланням на Independent.


Професор Тім Спектор сказав, що зараз як ніколи важливо пройти тестування навіть без симптомів, оскільки ми прагнемо взяти під контроль новий штам проти стрімкого зростання захворюваності.

Дослідження ZOE Covid Symptom Study, яке фінансується урядом, визначило основні симптоми, пов’язані з Covid, і каже, що вони трохи різняться залежно від того, чи були ви вакциновані чи ні. Головний біль Хоча головний біль є менш відомим симптомом Covid, вони є однією з ранніх ознак і зустрічаються частіше, ніж класичні симптоми кашлю, лихоманки та втрати нюху. Нежить Минулої зими дослідження ZOE показало, що нежить був другим найбільш часто зустрічається симптом після головного болю: майже 60% людей з позитивним результатом на Covid з втратою нюху також повідомляли про нежить.

Чихання Чхання частіше, ніж зазвичай, може бути ознакою Covid у людей, які були вакциновані, хоча воно наголошує, що чхання набагато частіше є ознакою застуди чи алергії. Хворе горло Багато людей з Covid повідомляють, що у них болить горло, схоже на те, яке ви можете випробовувати при застуді або ларингіті. Втрата нюху Це, як і раніше, є найсильнішим показником зараження Covid, незалежно від віку, статі або тяжкості захворювання людини.

Кашель Постійний кашель, на загальну думку, є одним із трьох основних симптомів Covid, але тільки близько чотирьох з 10 людей, які захворіли на вірус, відчувають його.

Джерело.