facebook

Життя 26-річної викладачки Юлії Ільницької в одну мить змінила страшна аварія: дівчина зазнала тяжких травм і ось уже п’ять місяців бореться за повноцінне життя. Досі ніхто не може зрозуміти, що ж того спекотного дня сталося на трасі Київ – Чоп у Житомирській області.

Юлія Ільницька ДТП

Докладніше про ситуацію читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Дорога обернулася бідою

Юлія Ільницька, уродженка Кременця Тернопільської області, 9 серпня 2021 року поверталася до Києва. Потрібно було виходити на роботу – дівчина викладала у столичній школі, у Дніпровському районі. Разом із подругою вони знайшли “попутку” через BlaBlaCar.

55-річний водій уже проїхав пристойний відрізок дороги, але за Новоград-Волинським сталося незрозуміле. За словами батька дівчини Андрія Ільницького, практично на порожній дорозі Ford Sierra кинуло на відбійник, а потім він кілька разів перекинувся і опинився в кюветі. “Це дві смуги дороги та ще метрів п’ять до кювету”, – каже чоловік.

ДТП Київ – Чоп

Водій та подруга Юлії отримали подряпини та забої. “Їх не госпіталізували, а подруга доньки, з якою вони разом винаймали квартиру в Києві, на другий день вже вийшла на роботу”, – додав Ільницький.

А ось Юлія, яка сиділа за водієм, отримала тяжкі травми: черепно-мозкову та безліч переломів – лицьової кістки, хребта, грудної клітини, кісток передпліччя, а також забиття внутрішніх органів. Швидкою Юлію відвезли до найближчої лікарні – Новоград-Волинської районної.

Юлія Ільницька

“За дві години ми вже приїхали до доньки. До ранку лікарі рятували її життя – витягли. А через два дні доньку на реанімобілі перевезли до Київської лікарні швидкої допомоги. Кілька днів Юля провела в реанімації, потім її прооперували: на переламані шийні хребці поставили імплантацію Ще через два дні прооперували руку, теж ставили імпланти”, – розповів OBOZREVATEL Андрій Ільницький.

ЛШМД Київ

Дівчина провела у столичній лікарні ще два тижні, а потім її, лежачу, перевезли до реабілітаційного центру “Модричі” в Трускавці. Там із нею почали займатися і результати вже вселяють оптимізм.

“Зараз донька відчуває ноги: ліву краще, праву – гірше. На руках пальці не згинаються, але рухаються: тобто ложку може взяти, але щоб на руках підтягнутися – такого немає”, – додав батько дівчини.

Юлія Ільницька ДТП

Розслідування триває досі

Про те, що кримінальне провадження відкрито, поліція Житомирської області повідомила ще 10 серпня, але через п’ять місяців розслідування так і не завершено.

Сім’я Юлії Ільницької не дуже уважно стежить за перебігом справи – їм не до того. У поліції також не змогли прояснити ситуацію і запропонували надіслати інформаційний запит.

55-річний житель Тернопільської області, який віз до Києва двох учительок, не захотів коментувати те, що сталося – щоправда, сконтактував зі своїм адвокатом (і родичем).

Іван Староста розповів OBOZREVATEL, що востаннє, коли він та його підзахисний спілкувалися зі слідчим, той сказав, що експертизи призначені, але результатів ще немає через завантаженість експертів.

Досі незрозуміло, чому сталася ДТП. Іншого автомобіля (під час аварії. – Ред.) там не було. Вадим Феофанович достеменно пояснити не може, що сталося. Схоже, щось із машиною, бо її потягло вбік і викинуло на узбіччя. Ми розраховуємо, що експерти прояснять ситуацію. Водій точно був тверезий – ми самі ініціювали, щоб узяли кров”, – каже адвокат.

ДТП в Україні

Також, на його думку, нормальна практика, коли кримінальні провадження розслідуються протягом року.

Головне – стати на ноги

Напередодні Нового року батьки забрали Юлію з реабілітаційного центру – вдома для неї зробили мініспортзал зі спеціальними тренажерами. Але це, звісно, не вихід, а тимчасова заміна. Після невеликої перерви дівчині знову потрібно вирушити до реабілітаційного центру, який спеціалізується на травмах хребта.

Юлія Ільницька

Проте можливості сім’ї виснажені. Вартість одного дня перебування (реабілітації) в центрі – майже сім тисяч гривень. Юлія із мамою провели там уже чотири місяці.

За словами Андрія Ільницького, не можна сказати, що водій, в автомобілі якого постраждала Юлія, зовсім не допомагав: “Перекидав три, шість тисяч”. Але, звичайно, ці гроші – крапля в морі.

Хоча реабілітація коштує дорого, проте вона дає результати, а для Юлії та її близьких головне – щоб вона знову змогла ходити та вести повноцінне життя. Сьогодні у дівчини група інвалідності – 1А (тобто людина повністю залежить від інших осіб).

На лікування Юлії пішло вже близько мільйона гривень. Андрій Ільницький каже, що якби не допомога людей, то його донька просто лежала б. Допомогли і на роботі Юлії, у школі, і мешканці її рідного міста Кременця, і просто небайдужі українці.

ДТП Юлія Ільницька

У Facebook навіть створили групу, в якій постійно інформують про кожну маленьку перемогу дівчини, яка дається їй насилу.

Хто має бажання та можливість допомогти Юлії Ільницькій, публікуємо реквізити – це картки її батьків:

Ільницький Андрій

5168 7451 0072 1635 (євро)

5168 7451 0012 2054 (долар)

5168 7451 0072 2377 (ПриватБанк)

Ільницька Алла

5168 7574 2035 2082 (ПриватБанк)

OBOZREVATEL завжди приділяє особливу увагу темі ДТП, у яких щорічно травмуються тисячі людей, а гинуть більше, ніж у зоні бойових дій на Донбасі. В Україні вже справжня війна на дорогах. Давайте не будемо байдужими!

Джерело.