facebook

Зупинення дії ліцензії “Укрзалізниці” на перевезення пасажирів та небезпечних вантажів не означає, що за фактом вони справді припиняться. До компанії є низка зауважень, які вона усуне у встановлений термін.

'Укрзалізниці' призупинили ліцензію на перевезення: що це означає і чи їздитимуть поїзди

Про це в УЗ заявили виданню LIGA.net. У Службі безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) додали, що зупинення ліцензії не означає її скасування.

Кілька днів тому нардепка від “Слуги народу” Юлія Гришина, яка також очолює тимчасову слідчу комісію, повідомила, що з 11 січня “Укрзалізниця” має припинити перевезення після рішення контролювального органу.

За її словами, компанія не виконує всіх вимог щодо перевезення пасажирів та небезпечних вантажів.

Пресслужба УЗ пояснила, що у чіткі терміни всі зауваження буде усунено.

“Всі можуть спокійно планувати свої залізничні мандрівки”, – зазначили там.

Зі свого боку глава Укртрансбезпеки Євген Зборовський пояснив, що ліцензія УЗ насправді не скасовується. Він зазначив, що при порушеннях зазвичай ухвалюється рішення про зупинення ліцензії, але наказ набуває чинності у разі їхнього невиправлення.

“Фактично, це попередження про можливе скасування ліцензії, а не саме скасування”, – написав він у Facebook

Водночас Зборовський наголосив, що перевірка завершилася 24 грудня та виявила низку порушень, які не виправлялися роками.

Як повідомляв OBOZREVATEL, на початку 2022 року компанія УЗ потрапила в скандал через російську попсу в одному з поїздів.

Джерело.