facebook

Вже незабаром починається новий навчальний рік. Як зазначається в Україні, змінилися правила проведення медичних оглядів. Що потрібно знати

У МОЗ розповіли про нові правила перед виходом до школи, чи потрібна медична довідка
Вже не за горами початок нового навчального року. Варто нагадати, що правила проведення медичних оглядів зазнали змін. Ця інформація була розміщена у Телеграм-каналі.

Як повідомляється, затверджено єдину форму медичної довідки, яку видає сімейний лікар для зарахування дитини до навчальних закладів усіх рівнів.

Немає необхідності проходити огляд у кількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Для вступу дитини до будь-якого навчального закладу видається уніфікована довідка № 086/о «Медична довідка (витяг із медичної картки амбулаторного хворого)». До неї вноситься вся інформація про проведені обов’язкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.

Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування його до дитячого садка та школи. Огляд включає збирання анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимірювання росту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепіт), постави та плантографії, інші обстеження. Тільки при виявленні відхилень чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до лікаря-фахівця.

Обов’язково перед садком та школою дитини оглядає лікар-стоматолог.

Медичні довідки, видані до 1 жовтня 2023 року, вважаються дійсними протягом року.

Слід зауважити, що дитина може пройти медичне обстеження у будь-який зручний час протягом року, не чекаючи закінчення навчального року чи початку літа. Результати цього обстеження діють упродовж року з дати його проходження.

Медичні огляди для зарахування дитини до дитячого садка чи школи обов’язкові.

Джерело.